Marktplaats linkt veel Mannen door naar Criminele Datingsites

Ongelofelijk denk je misschien, maar is toch echt zo. Marktplaats heeft in de categorie Vrouw zoekt Man tientallen advertenties staan. Maar in al die advertenties wordt je doorgelinkt naar criminele/illegale datingsites. Dat het illegaal is omdat datingsites zich alleen legaal mogen noemen, als ze het keurmerk Veilig Daten hebben. Ook heeft deze site naar ongeveer 20 vrouwen gemaild, maar allemaal wordt je doorgelinkt naar illegale datingsites. Dit zijn sites waar vrouwen op staan die niet bestaan of er niet om hebben gevraagd om erop te staan. Die zijn door oplichters van het internet geplukt met als doel dat mannen zich aanmelden en credits kopen om mailtjes te sturen naar vrouwen die niet bestaan. Het is dat mensen er tegenwoordig nauwelijks meer intrappen. Maar nu blijkt dat Marktplaats de oplichters ze een groot podium biedt. Als je naar het aantal mensen dat op de advertenties klikt, praat je over tienduizenden mensen per maand. Deze site heeft ook met Markplaats opgenomen, maar zeggen hier niks in te herkennen. Dat is natuurlijk flauwekul. Zelfs als deze site het bewijs levert, dan nog interesseert hun ze niet. En waarschijnlijk omdat ze voor elke advertentie 30 euro per maand kunnen ontvangen. Dat tikt natuurlijk aan. Ze doen niks en zijn ook niet van plan om stappen te ondernemen. Daarom heeft deze site een mail gestuurd naar Opgelicht en naar ACM (Autoriteit Consument en Markt) om dit te onderzoeken en misschien een boete kunnen geven, aangezien ze dit al jaren blijken te doen. Klik HIER om te zien, dat dit allemaal oplichtingsadvertenties zijn.